top of page
20211024_100746_edited.jpg

SP Špindl 2023

Ve Špindlu se letos po čtyřech letech jel opět Světový pohár žen v alpském lyžování. Vzhledem k extrémně teplému počasí v první polovině ledna a také dalším přesunům a změnám v kalendáři závodů SP se letos jely dva slalomy. Dlouho to bylo dost napínavé, jestli se závody vůbec podaří uspořádat, ale nakonec se podařilo v extrémně krátkém čase na Černé sjezdovce připravit jednu z nejlepších tratí za celou sezónu a navíc zajistit týmům i skvělé podmínky na trénink na Stohu a na rozježdění v před závodem. Mezi lyžařskými týmy byla výborná úroveň organizace a kvalita tratí i dalšího zázemí velmi pozitivně hodnocena.

Do obou závodů nastoupila i Klára Gašparíková, která se tuto sezónu připravuje v rámci našeho týmu s trenérem Matúšem Pavelkou. Klára sice se svým vysokým startovním číslem nepostoupila do druhého kola, ale oba dva dny předvedla dobré výkony a potvrdila, že patří mezi českou špičku.

Kromě Kláry se při závodech objevil z našeho týmu ještě Štěpán Kroupa jako předjezdec s kamerou na helmě. A samozřejmě při preparaci tratí hodně pomohli i juniorští trenéři Štěpis, Heňo a Míra.

PZ se na jako asistent ředitele závodu podílel hlavně na preparaci tratí, koordinaci tréninku týmů a práci s dobrovolníky.

Průběh příprav, trénink i závody samotné vám trochu přiblíží následující fotogalerie a několik krátkých videí.













62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page